CrossCore: FAT BURN!

Ez egy olyan változatos, izgalmas, irányított csoportos zsírégető edzés (csak súlyos egyéniségeknek), ahol rád tudjuk szabni a gyakorlatokat. A feladatok nehézségét a fizikai szintedhez igazítjuk, közben bíztatunk, dicsérünk és az esetleges holtpontokon átsegítünk.

CrossCore:

A sort a TRX nyitotta meg majd ebből fejlődött ki a csigás központi egységgel ellátott  Cross Core.  Fantasztikus képessége a Cross Core-nak , hogy tud úgy működni mint egy TRX, tehát minden TRX gyakorlat elvégezhető rajta és úgy is mint egy csigán átvetett szabadon futó kötél amely olyan instabilitást biztosít a Cross Core-nál, hogy a rajta való erősítés és nyújtás ,extrém érzetet kelt.
A központi csiga szabad mozgásakor a kötélszárak oly könnyedén mozdulnak el, hogy nagyon komoly ügyesség és erő kell már csak ahhoz is ,hogy a két ágat egyensúlyban, szimmetriában tartsuk. Ahhoz, hogy a Cross Core-t TRX-ként használhassuk nem kell mást tenni csak egy tüskét a csigába kell beilleszteni ami megakadályozza  a csiga szabad elmozdulását. A Cross Core gyakorlatok különlegessége  a forgó – rotációs mozgáskombinációkban mutatkozik meg igazán. A két szár különböző hosszúságig húzható, annyit jön előre az egyik szár amennyivel a másik hátrébb megy.
A Cross Core-nál is a feladatok nehézségi fokát a testünk dőlésszögével állíthatjuk be. A gyakorlatokat végezhetjük állásból,ezen belül szemből,oldalt és háttal állva,ülésből,hason fekvésben azaz alkartámaszban és fekvőtámaszban vagy hanyatt fekvésben csípő emeléssel.
A Cross Core-on minden izomcsoportot fokozatos terheléssel a könnyűtől a max. erő kifejtésig meg tudunk dolgozni. Lényeges tulajdonsága még a sportszernek, hogy nyújtó,lazító gyakorlatok széles skáláját végezhetjük vele. Személyi edzésekhez és csoportos foglalkozásokhoz is tökéletesen felhasználható. http://www.corsscore.hu

 

Edzők

Fekete Éva

Kiss László

Danka Olga